«

»

Jan
27

Dress for success

Success Jacket

Success Jacket

Även om det sägs att man inte ska döma hunden efter håren, sägs det ju även att first impression lasts. Det Här står ordstäv mot ordstäv, poler på ett kontinuum, som inte riktigt möts.

Av den anledningen har jag hittat på en ny oumbärlig produkt som med fördel används vid arbetsintervjuer. Jag kallar den kort och gott för ”Success jacket”.

Konceptet är mycket enkelt. Inbyggt i en stilren kavaj av klassiskt snitt, finns små med högkvalitativa högtalare manufakturerade av en välkänd hifi-tillverkare. Dessa högtalare är i sin tur ihopkopplade med en nätt, men kraftfull, förstärkare i plånboksformat.

Allt detta är kopplat till en manövreras av en handenhet med tre knappar som manövreras av en handenhet som placeras i valfri hand.

Vi själva instigandet i det rum där intervjun ska äga rum och under förutsättning att den som ska hålla i intervjun redan är på plats, trycker man på knapp A.

Knapp A är grön till färgen och spelar vid nedtryckandet en liten fanfar, vilket skapar en storstilad entré och kommunicerar pondus. En dignitär har trätt in i rummet.

Under själva intervjun, efter det att tillbörliga artighetsfraser utväxlats, aktiveras knapp B, som är blå, och som påkallar en blott förnimbar matta av ovationer, visslingar och applåder som omger den som intervjuvas.

Vid direkta frågor som tarvar ett svar kan man, efter det att svaret levererats, aktivera knapp C, som är orange och som spelar en liten trumvirvel med tillhörande cymbal. På så sätt emfaseras det man sagt med all önskbar tillbörlighet

Jag kallar som sagt konceptet för ”Success jacket” eftersom you’ve got to dress for success. Mig veterligen finns det inte någon nu levande rekryterare som kan motstå denna makalösa produkt.

Spring och köp.

Foto: The Justified Sinner

3 comments

 1. Jesper Åström says:

  Hahaha… underbart Steffo.. Den jackan skulle sitta som en keps på mig… eller… hmm… Jacka… hmm…

  //Jesper

 2. frebro says:

  Som den här? http://www.thinkgeek.com/tshirts-apparel/interactive/a5bf/

 3. Stefan Deak says:

  lol @frebro! Exakt precis sådär, fast med huggtänder och turbo. Stereo ska det vara – eller kanske till och med surround. Prototyp under tillverkning. Första batchen väntas i mitten av april..

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>