«

»

Maj
12

Vad Spray egentligen borde göra med Skunk

Det ryktas om att det portalföretaget Spray nu verkar vilja göra slag i saken och slutligen lägga ner community-tjänsten Skunk, som funnits i produktportföljen sedan slutet av 1990-talet. Plattformen är gammal och saknar dokumentation, vilket förstås gjort att tjänsten inte sett någon vidareutveckling sedan ett smärre ansiktslyft som ägde rum för några år sedan.

Utifrån en affärsmässig aspekt är det svårt att motivera att tjänsten skulle fortsätta att drivas, men nu är ju inte allt affärsmässigt, något som kan komma att placera Spray i en situation där en nedläggning skulle kunna ge negativa konsekvenser, men där det också finns en oförutsedd uppsida.

Skunkarna har nämligen börjat att mobilisera sig och är just nu i färd med att försöka samordna en protestlista mot nedläggningen av tjänsten. Frågan är om Spray kommer att lyssna på det örat.

Det här öppnar emellertid på glänt möjligheten att genomföra ett litet men intressant experiment. Kostnaden för Skunk är redan tagen. Tjänsten var inte billig när den köptes, men kan knappast ha gått för något extra när Allers tog över verksamheten från Lycos GmbH. Alltså är det enda som återstår själva driftkostnaden, som också den är låg.

Varför inte skapa en stiftelse för Skunk där man helt enkelt överlåter åt de gamla medlemmarna att själva utveckla en ny plattform, precis som de vill ha den. Möjligheten är god att man bland Skunks användare kan finna både tyngre och lättare programmeringskraft, projektledare, designkompetens, marknadsförare, kommunikatörer och allt annat som i allmänhet utgör kittet för ett webbinitiativ.

Med andra ord låta plattformen gå, men öppna upp för ett crowd sourcing-projekt som vi aldrig tidigare sett i Sverige.

Vad tycker du?

1 comment

  1. webbutveckling : Är Skunk verkligen räddat nu? - stefan deak says:

    [...] affärsutveckling och kommunikation – online « Vad Spray egentligen borde göra med Skunk TED.com lanserar översättningsmodul [...]

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>