Om bloggen

Stefan Deak

Jag heter Stefan Deak och jag har varit inlindad i digital fetvadd nästan så länge jag kan minnas. 1997 började jag att jobba med internet på Spray Networks med en av Sveriges första onlinetjänster riktade mot slutkonsumenter – punkt.se och sedan dess har det så att säga rullat på.

Lejonparten av mitt arbetsliv har jag tillbringat i någon av de konstellationer Spray ingått i och då som produktchef, affärsutvecklare och strateg. Jag har också hunnit med en sejour som kommunikationskonsult på Hallvarsson & Halvarsson. produktmarknadschef på Amadeus Scandinavia och som webbstrateg på DDB Stockholm. Idag är jag åter student.

Den här bloggen är fundamentet i ett pågående projekt med syfte att ta kontrollen över mitt eget namn på internet. I allmänhet handlar det om att äga de första sidorna på mitt namn i sökmotorernas SERP:ar.

I väntan på den pagerank som jag kanske aldrig erhåller, men behöver för att kunna manipulera sökresultat, tänker jag fördriva tiden med att reflektera över internet som företeelse.

Etikettmässigt tillhör jag den nya ekonomin och är hårt drillad i affärsnytta och traditionella KPI:er med syfte att driva trafik, konvertera besökare till kunder och på så sätt nå långvarig avkastning. Jag är för all del intresserad av sociala medier och distributionsstrategier och anser att det är viktigt att finnas där kunden finns, men än så länge tycker jag fortfarande att webbplatsen slår andra kommunikationsplattformar på fingrarna. Så kommer det nog inte alltid att vara, men så är det nu.

Personligen gör jag ingen större skillnad på företeelser som exempelvis sociala medier, online-media, internetmarknadsföring, onlinekommunikation, produktutveckling eller affärsutveckling på nätet. För mig sammanfaller allting i internet, kort och gott. Jag är inte ensam om den typen av uppfattning utan delar den med kollegor som varit med sedan innan bubblan. Använder jag olika termer gör jag det för att de blivit mer eller mindre vedertagna eller för att de blivit gångbara buzzwords som ofta används i sökningar.

Alla är synnerligen välkomna att läsa, kommentera och ifrågasätta. Det är inte bara roligt utan också något av kärnan med internet.

Träffa mig också på:

Stefan Deak på Linkedin

Stefan Deak på Twitter

Stefan Deak på Xing

Stefan Deak på Plaxo

Stefan Deak på Naymz

Stefan Deak på Jaiku

Stefan Deak På Social Median

Stefan Deak på Tumblr

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>