«

»

Okt
14

Nu överger ungdomarna Facebook

Jag förstår att det är synnerligen olämpligt av mig att inte bara göra övervåld mot principen att endast skriva en gång om året, utan nu också – uppenbarligen – gå åstad med att slentrianposta inlägg fullkomligt intermittent. Man kan bli nervös för mindre, inte minst av den kvällstidningsmässiga rubriken, som jag kan försäkra blott är effektsökeri. Icke desto mindre förtjänar detta att lyftas upp.

Youngsters are abandoning FacebookPå eMarketer kunde man häromdagen läsa att Facebook verkar tappa räckvidd i segmenten 13-17 år. Siffrorna kommer från en studie utförd av OTX och Roiworld och anger att en av fem ungdomar i USA har minskat sin användning eller helt upphört att använda Facebook fram till april 2010. För MySpace, Youtube och Twitter ser det mörkare ut ändå.

Förklaringen tycks helt enkelt vara att de tröttnat och att det finns roligare saker att göra istället och det är väl kanske inte bara ungdomar som har churnat från de sociala nätverken, twittrandet och bloggandet på sistone.

Frågan är vad de gör istället, för det är ju inte fallet att de använder webben mindre nu än tidigare och ute i solen är de väl inte heller, för det har de inte varit sedan Saltkråkan spelades in. Så frågan är, var är de?

En möjlig förklaring skulle kunna vara att nätverken växt sig för stora och ohanterliga och att de helt enkelt migrerar till nya tjänster där de kan starta på ny kula med kanske begränsade nätverk.

En annan förklaring skulle kunna vara att de släcker ner sina konton för att istället vara anonyma.

Någon som har en annan förklaring? Tankar, förslag, idéer?

/s

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>