«

»

Feb
01

Glöm mikrobloggen – ett ord räcker

Kanske har du läst i tidningarna om mikrobloggen, som är det senaste. Eftersom mikrobloggar funnits i ungefär två år redan, kanske det är mer korrekt att det är bättre att tidningarna säger något om det än aldrig.

Icke desto mindre råder det inte något tvivel om att mikrobloggandet fått sig en skjuts i slutet av förra året och början av detta.

Vill du emellertid ligga i framkant kan du lika väl strunta helt i tjänster som Twitter och direkt gå på den svenska uppfinningen Nanoblogg, som är det roligaste som har hänt i svensk internetutveckling sen, ja, sen kanske någonsin.

Skillnaden mellan mikrobloggen och nanobloggen är att där mikrobloggen i allmänhet tillåter max 140 tecken tillåter nanobloggen bara ett enda ord och färre än 40 tecken. Det gäller med andra ord att vara kärnfull och väga orden på guldvåg.

Fortfarande befinner sig Nanoblogg i ett tidigt utvecklingsskede och det är upp till samfälligheten att komma med tips på hur tjänsten kan vidareutvecklas. Åt vilken riktning återstår alltjämt att se.

2 comments

 1. Maria Gustafsson says:

  Hej Stefan,

  Haha, ja du hittar verkligen allt nytt! :-)
  Idag berättar jag med ett ord på max 40 tecken vad jag var igår: pharmacevtförbundsinfodagsföreläsare.

  Glad söndag!
  Maria på MIKU

 2. Jonas says:

  http://nanoblogg.se/lellky/

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>