«

»

Feb
17

11 procent av alla amerikaner har använt en mikroblogg

En ny undersökning från PEW Internet & American Life Project visar på att per december 2008 hade 11 % av alla vuxna nordamerikaner använt någon gång använt en mikroblogg.

Amerikanerna sitter tydligen i ett skruvstädsgrepp när det kommer till lifestreaming, i alla fall om vi får tro på PEW Internet & American Life Project, som i början av februari i år släppte en ny undersökning som handlar om mikrobloggvanor i USA.

I rapporten har man fokuserat på i vilken utsträckning amerikaner någon gång har använt en mikroblogg för att skicka ut statusuppdateringar. Rapporten säger alltså inte så mycket om hur många som använder mikrobloggar just nu.

Under 2008 visar det sig har varit en försvarbar ökning där 9 % i november svarade att de någonsin hade använt en mikroblogg och 6 % antydde samma svar i en snarlik fråga från maj samma år.

Rapporten ”Twitter and status updating” kan du ladda hem här

Bilden har jag hämtat från Practical E-commerce

5 comments

 1. Danne says:

  Intressant, det var en förvånansvärt hög siffra. Amerikanerna känner väl bara till Twitter. Den är ju uppbyggd som envägskommunikation och då blir det statusuppdateringar och liknande som man använder det till (även jag). Otroligt överskattad men viktig som symbol och instegsprodukt till mikrobloggsvärlden. Jaiku och Bloggy är förstås mycket bättre och skapar mer interaktivitet men Jaiku är väl inte ett alternativ som kommer upptäckas av den amerikanska marknaden nu när Google har satt hold på utvecklingen. Svenskarnas motsvarande användning kan ju inte vara mer än en promille än även om potentialen är enorm.

 2. Tweet Stats av Danne says:

  [...] statistik som Stefan Deak har fångat upp har 11% av amerikanerna använt mikrobloggar och då antagligen främst Twitter någon gång. [...]

 3. Stefan Deak says:

  Rapportens rubrik är nog en smula otydlig eftersom man pratar om mikrobloggar per se. Det handlar alltså inte om att Twitter har 11 % av alla amerikaner utan att dessa kan vara distribuerade på Jaiku, Pownce, Plurk, Tumblr, identi.ca eller nästan vad som helst. Samtidigt finns det goda skäl att tro att lejonparten använder Twitter.

  Vi får väl se när vi kan visa upp samma siffror i Sverige :)

 4. Danne says:

  Ok nu har jag skapat ett konto på Plurk… Känns inte som ett nödvändigt komplement direkt :D

 5. Stefan Deak says:

  Hehe, nej, det är det nog inte heller. Fast du kan ju förstås koppla ihop det med hellotxt. Då får du ju ytterligare litet mer spridning på det du säger :)

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>