«

»

Jan
13

Komet, epostmarknadsföring och badwill

Drömmen om guld och gröna skogar

Drömmen om guld och gröna skogar blev till sand

Eftersom sociala nätverk inte var så stort när jag började använda internet under senare hälften av 1990-talet så kan man fortfarande nå mig med e-postmarknadsföring. Emellertid har det visat sig att man gör det på egen risk.

Nyligen fick jag ett utskick från rekryteringsföretaget Komet, som egentligen vänder sig mot högskolestuderande, men som jag ändå registrerat mitt CV hos. Komet hör som kanske bekant ihop med Universum,  specialiserar sig på employer branding. I utskicket erbjöds jag delta i något som heter Företagsbarometern, som listar de mest åtråvärda arbetsgivarna bland högskolestudenter. Dörröppnaren var förstås den förföriska rubriken: Var finns ditt drömjobb?

What do I know, tänkte jag och hoppades väl på att Komet skulle vara det orakel som gav mig det slutgiltiga svaret på den frågan. Allt till priset av en futtig liten undersökning som dessutom gav mig chansen att kamma hem storkovan i form av en semester i Norrland.

Det sägs ju att skomakarens barn ofta blir utan skor och så är nog fallet med Komet också. I utskicket fick man alltså erbjudande om att delta i undersökningen och som motprestation skulle man kunna vinna litet olika saker. En resa till Jukkasjärvi, några små PC-burkar, en hotellvistelse, för att nämna något.

Allt under det att sidan laddade drömde jag mig bort till de isklädda vidderna, till ett bubbelbadkar på ett hotell någonstans eller sittandes på en parkbänk med min splitternya ASUS.

Men säg den dröm som varar för redan efter första frågan tog det stopp. Studenter inom humaniora var inte en intressant målgrupp och därför slussades jag iväg till Campus istället. Illa utförd relationsmarknadsföring, men det var väl kanske heller inte det som var syftet med utskicket.

Snopet värre med andra ord och jag känner mig snuvad på konfekten. Om Komet i sitt utskick börjat med att fråga om jag läst ekonomi, juridik eller naturvetenskap, snarare än filosofi, så hade jag väl kunnat låta det här passera, men den lyxen unnade de varken sig själva eller mig och allt jag kan trösta mig med nu är att skriva om vilken dålig upplevelse de bjöd mig på.

Synd ändå, det har uppstått en klyfta mellan mig och Komet som var helt onödig och som dessutom hade kunnat undvikas med rätt små medel.

Kommentera

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>